Neuraaltherapie: een korte uitleg

Neuraaltherapie is een behandelmethode die zich richt op het behandelen van chronische pijn en andere gezondheidsklachten door het invloed van het zenuwstelsel op het lichaam. Het concept van neuraaltherapie is ontwikkeld in Duitsland en omvat het toedienen van een lokaal anestheticum, meestal procaïne, op specifieke punten in het lichaam, zoals littekens of andere gebieden die als disfunctioneel worden beschouwd. In onze praktijk richten wij ons voornamelijk op klachten van het bewegingsapparaat en behandelen van littekens na operaties waar mensen nog last van hebben.

De theorie achter neuraaltherapie is dat het zenuwstelsel betrokken is bij veel lichamelijke klachten en dat verstoringen in dit systeem leiden tot pijn of ongemak. Door de zenuwbanen te “resetten” met het anestheticum, hoopt men de functie van het zenuwstelsel te verbeteren en zo de symptomen te verlichten. De behandeling kan ook enkele van de volgende indicaties hebben:

  • Acute blessures
  • Hoofdpijnen en migraine
  • Pijn door een beknelde zenuw (bijvoorbeeld bij een hernia)
  • Triggerpoints in spieren
  • Pijn van gordelroos
  • Littekenpijn

Neuraaltherapie wordt vaak als aanvullende therapie gebruikt naast andere behandelmethoden, zoals in onze praktijk chiropractie of andere injectietherapie.

De therapie is erg veilig en kent vrijwel geen bijwerkingen. Eventuele complicaties kunnen optreden bij risicovolle injecties. Dit wordt altijd met u overlegd en de complicaties zijn in deze

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH